Skip to content

Konobar

    Opis zanimanja:

    • upoznati opasnosti na radu,propise o radu na siguran način,racionalno upotrebljavati materijale i energiju,  znati čitati i primijeniti tehničke podatke o vrsti robe, alatima, strojevima, uređajima i opremom koju koristi konobar,
    • planirati postupke i tijek rada od pripremnih poslova do posluživanja korisnika usluge uvažavajući sve osobitosti svoga rada i korisnika
    • razviti i primjenjivati osobine konobara
    • spoznati psihološki pristup i primjenjivati pravila osobne higijene te poslovnu komunikaciju uvažavajući ljudske različitosti
    • upoznati opremu ugostiteljskih radnji ,        dužnosti konobara na radnom mjestu i kompetencije rukovodnog osoblja
    • znati prepoznati psihologiju gosta i njegove potrebe i želje, uvježbati evropski pristup prijemu i ispraćaju gostiju, upoznati i znati primijeniti ponudu jela i pića i radnu dokumentaciju (jelovnik, vinska karta, barska karta, cjenik)
    • naučiti pripremne radove u ugostiteljskim objektima,  uvježbati postav stola za dnevne obroke i njihovo posluživanje ,  upoznati običaje pojedinih naroda kod konzumiranja jela,znati primijeniti različite tehnike i načine posluživanja i načine naplaćivanja

    Uvjet za upis:

    • završena osnovna škola, minimalno 15 godina starosti

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *