Priprema jednostavnih slatkih jela
Priprema jednostavnih slanih jela
Ako volite kuhati i sanjate o tome da vaš rad donosi zadovoljstvo drugima, zanimanje priprematelja jednostavnih slanih jela pravi je izbor za vas. Kuhinja je srce svakog ugostiteljskog objekta, a osobe koje znaju pripremiti ukusna, jednostavna i kvalitetna jela uvijek su tražene – u restoranima, hotelima, menzama, školama i domovima.
Kroz naš program edukacije naučit ćete kako odabrati i pripremiti namirnice, savladati osnovne kuharske tehnike, organizirati svoj radni prostor i posluživati jela na način koji poštuje i tradiciju i suvremene standarde. Velik dio nastave provodi se praktično, u stvarnim uvjetima rada, uz stručno vodstvo i jasne korake prema sigurnom zaposlenju.
Program obrazovanja za stjecanje djelomične kvalifikacije priprematelj jednostavnih slanih jela provodi se redovitom nastavom u trajanju od 1275 sati, uz mogućnost izvođenja teorijskog dijela nastave putem online prijenosa u stvarnom vremenu.
Ishodi učenja ostvaruju se dijelom vođenim procesom učenja u ustanovi, u trajanju od 290 sati, dijelom učenjem temeljenim na radu u trajanju od 855 sati, a dijelom samostalnim aktivnostima polaznika, u trajanju od 130 sati.
Učenje temeljeno na radu odvija se u specijaliziranoj učionici gdje se izvode simulacije stvarnih problemskih situacija, kao i u prostorima poslodavaca.
Zašto upisati?
Benefiti programa
PROGRAM
Ovo je moderno oblikovan, stručan, aktualan i metodičan program edukacije, s naglaskom na praktičnom radu
PREDAVAČI
Predavači su profesionalci s ovog područja, koji svoje znanje svakodnevno primjenjuju u realnom poslovnom svijetu i prate najnovije trendove
e-RADNA KNJIŽICA
Svakom polazniku nakon uspješno završene završne provjere izdaje se Uvjerenje o osposobljavanju za stjecanje djelomične kvalifikacije Priprematelj jednostavnih slanih jela
BESPLATNO
Ovo je program koji možete financirati vaučerima HZZ-a što znači da ga možete pohađati besplatno!
Kompetencije
- Pripremiti i odabrati potrebnu opremu, alat i strojeve te uređaje prema zahtjevima radnog procesa u ugostiteljskoj kuhinji
- Pripremiti radni prostor kuhinje prema nalogu kuhara
- Izvršiti pomoćne poslove prema nalogu (pranje, čišćenje i dezinficiranje ugostiteljskih prostora
- Primijeniti odgovarajuće tehnike i tehnologije rada prema namirnicama i jelu koje se izrađuje
- Mehanički pripremiti povrće, meso, ribu i ostale namirnice za korištenje u jelima
- Koristiti tehnike i alate mehaničke pripreme namirnica prema vrsti i namjeni namirnice
- Gotoviti jela odabirom pravilne termičke obrade prema zakonitostima struke
- Koristiti opremu i sredstva za čišćenje u kuhinji prema vrsti i namjeni kuhinjske opreme i površina
- Koristiti postupke održavanja higijene radnog prostora i opreme prema standardima rada u kuhinji
- Provoditi zbrinjavanje otpada sukladno zakonskim propisima zaštite okoliša i održivog razvoja
- Nositi propisanu radnu odjeću prilikom izvršavanja zadataka
- Održavati urednost i čistoću pribora, posuđa, opreme i uređaja u ugostiteljskim prostorijama
- Održavati radni prostor u skladu s postojećim propisima ugostiteljskog objekta i higijensko sanitarnim propisima
- Sudjelovati u skladištenju namirnica
Zašto izabrati nas?
Pučko otvoreno učilište Libar u Slavonskom Brodu već je dugo prepoznato kao vodeća institucija u pružanju kvalitetnog obrazovanja odraslih. Naši programi su prilagođeni potrebama tržišta rada, osiguravajući da naši polaznici steknu ne samo teorijsko znanje, već i praktične vještine tražene od poslodavaca.
Uvjeti za upis
Liječničko uvjerenje medicine rada o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje poslova pripreme jednostavnih slanih jela
Posjedovanje prethodne kvalifikacije na razini 1 (Kvalifikacija stečena završetkom osnovnog obrazovanja)
Važeća sanitarna iskaznica
Status zaposlenosti: Zaposlen/a Nezaposlen/a
Kako upisati ovaj program?
Informirajte se
POU Libar ima u ponudi veliki izbor obrazovnih programa koji se mogu financirati vaučerima. Detaljan popis možete pogledati na ovom linku: Katalog
Zatražite ponudu
Kontaktirajte nas osobno, telefonski, putem e-maila ili kontakt formulara na dnu ove stranice i zatražite ponudu za željeni program.
Prikupite potrebnu dokumentaciju
Osobna iskaznica
Rodni list
Ponuda POU Libar za željeni program
Svjedodžba o završenom stupnju obrazovanja
Životopis (preuzmite predložak)
Proučite proceduru prijave
Pogledajte kratku i jednostavnu video uputu kako se prijavljuje na aplikaciju Moj vaučer i podnesite zahtjev.
Podnesite zahtjev
Podnesite zahtjev na Moj Vaučer klikom na ovaj link - Moj vaučer